Stichting

Clouddiensten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de online wereld. Van een simpele e-maildienst tot volledige facturatie- of accountantprogramma’s, ondernemingen maken gebruik van allerlei clouddiensten. Hiermee ontstaat een grote afhankelijkheid en dat brengt risico’s met zich mee. Steeds vaker zal de vraag gesteld worden ‘Wat als mijn clouddienstverlener failliet gaat?’ of ‘Hoe kan ik er voor zorgen dat de dienst gecontinueerd wordt?’. Deze vragen leiden steeds vaker tot een risicoanalyse ten aanzien van de weerbaarheid van clouddiensten. Met back-up faciliteiten en exit-regelingen kunnen bepaalde zaken geregeld worden. Om écht continuïteit te waarborgen is een omvangrijkere oplossing nodig. De Stichting Continuïteit Internetdiensten (SCI) biedt die oplossing.